Suntem si pe
TOP
summertime-background

Giro del Mondo Travel | Turism personalizat

7-locuri-de-vizitat

Natura incredibila – 7 locuri minunate, de vizitat

Tuturor ne plac calatoriile pentru relaxare si de multe ori ne gandim cum ar fi sa putem vedea intreaga lume, sa-i cunoastem diversitatea si sa-i exploram culturile. Trebuie sa “impletim” toate aspectele traiului cotidian, astfel ca timpul nu ne rezerva decat o mica parte pentru implinirea dorintelor spiritului calator. Pentru ca totusi ne putem bucura de imaginile posibilelor destinatii favorite, va prezentam mai jos 7 locuri naturale, incredibile, ce merita vizitate.

  1. Bhutan – Regatul Fericirii

Regatul Dragonului-Tunet sau Druk Youl (tara dragonului ce stapaneste tunetul), Bhutan este un stat aflat la poalele Muntilor Himalaya, izolat de lume ce pana in 1961 nu permitea strainilor sa viziteze tara. Majoritatea buthanezilor sunt vegetarierni si uciderea animalelor este interzisa.

Bunastarea locuitorilor se masoara si cu ajutorul Indicatorului National al Fericirii, existand chiar si un Minister al Fericirii. Formula de masurare acestui indicator are la baza zambetul si frecventa lui.

Bhutan

  1. Meteora, Grecia

Meteora este unul dintre cele mai mari si cele mai importante complexe de manastiri ortodoxe din Grecia, al doilea dupa Muntele Athos, construite pe stanci uriase, cu inaltimi de pana la 400 m, fiind un fenomen fizic unic in lume.

Daca va pierdeti in Meteora, veti gasi directia corecta privind altarul care este indreptat cu fata spre est, pentru a intampina rasaritul.

Meteora-Grecia

  1. Salar de Uyuni, Bolivia – Oglinda naturala

Salar de Uyuni este cel mai mare desert de sare din lume, avand o suprafata de 10.582 km². Acesta e situat in sud-vestul Boliviei, langa creasta Anzilor, la o altitudine de 3656 m deasupra nivelului marii.

Salar de Uyuni serveste drept principala cale de transport in cadrul Altiplanoului bolivian si este un loc major de reproducere pentru cateva specii de flamingo roz. De asemenea, contine intre 50 si 70% rezervele mondiale de litiu, care este pe cale de a fi extras.

Salar-de-Uyuni

  1. Muntii Tianzi, China

Muntii se afla in Provincia Hunan si au fost denumiti dupa numele unui fermier ce a condus o revolta a fermierilor. Tianzi inseamna fiul Raiului/Cerurilor si este epitetul traditional al imparatului Chinei.

Muntii sunt considerati sacri. De asemenea, au servit ca inspiratie pentru peisajele de pe planeta Pandora din filmul Avatar, regizat de James Cameron.

Hallelujah Mountain Peak in Wulingyuan, Zhangjiajie, China

  1. Pamukkale, Turcia

Terasele Pamukkale (in traducere Castelul de bumbac) se afla in sud-vestul Turciei si sunt terase de calcar, pe a caror margine curge un paraias cu apa calda.

Castelul alb are o lungime de 2700 m, latime de 600 m, inaltime de 160 m si poate fi vazut de la o distanta de 20 km. Orasul antic Greco-Roman Hierapolis a fost construit pe castelul alb.

Pamukkale-Turcia

  1. Plitvice Lakes, Croatia

Parcul National Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc national din Europa de Sud-Est si cel mai mare parc national din Croatia. Situat in zona muntoasa carstica din Croatia centrala, este aproape de granita cu Bosnia si Hertegovina.

In 1979, parcul a fost adaugat in lista patrimoniului mondial UNESCO, printre primele situri naturale din aceasta lista.

Lacuri-Croatia

  1. Padurea de Bambus, Japonia

Padurea de Bambus din Japonia este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, aflat Arashiyama, Japonia. Cararile din padure sunt lungi de 500 de m, intre templul Tenryuji si Altarul Nonomiya.

Padurea-de Bambus-Japonia

Sursa www.edenland.ro

You don't have permission to register