f

GIRO DEL MONDO TRAVEL este o agentie  de turism cu experienta pe piata serviciilor turistice, care si-a adunat intr-un timp foarte scurt  numerosi clienti atit persoane fizice  cit si persoane juridice  datorita  modului de  lucru,  datorita promtitudinii   raspunsului la cererile  clientilor , datorita  tarifelor  practicate , avand in spate o echipa entuziasta, cu pregatire profesionala in turism.

Suntem si pe
TOP
summertime-background
Giro del Mondo Travel

COVID-19

2020

Reguli de calatorie in contextul COVID-19

Calatoria in Portugalia in contextul COVID-19

Este autorizat traficul aerian spre si dinspre Portugalia al tuturor zborurilor dinspre si spre tari care nu fac parte din Uniunea Europeana sau care nu sunt tari asociate Spatiului Schengen, exclusiv pentru calatorii esentiale. Cu exceptia pasagerilor aflati in tranzit (care nu parasesc aeroportul), toti pasagerii din zboruri provenind din aceste tari, care nu fac parte din Uniunea Europeana sau care nu sunt asociate Spatiului Schengen, vor face dovada, la imbarcare, ca au efectuat, in cele 72 de ore care preced imbarcarea, o testare moleculara (tip RT-PCR) pentru depistarea infectiei cu SARS-CoV-2 al carui rezultat este negativ, fara de care nu vor putea imbarca in aeronava si/sau intra pe teritoriul portughez.

CITESTE MAI MULT

Calatoria in Germania in contextul COVID-19

Autoritatile Republicii Federale Germania au actualizat lista „zonelor de risc“ din Romania stabilita in contextul pandemiei de COVID-19, cu intrare in vigoare la 9 septembrie 2020.

Ca urmare a acestei actualizari, judetul Iasi a fost introdus in categoria de risc, in timp ce judetele Buzau, Galati si Vrancea au fost retrase de pe lista.

Astfel, la acest moment, tinand cont de aceste ultime decizii ale autoritatilor germane, alaturi de municipiul Bucuresti, 11 judete din Romania se afla pe lista “zonelor de risc”: Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Dambovita, Iasi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Valcea.

CITESTE MAI MULT

Calatoria in Emiratele Arabe Unite in contextul COVID-19

Intrarea cetatenilor straini, in scop turistic, este permisa doar in Emiratul Dubai.

Incepand cu data de 1 august 2020, este obligatorie efectuarea unui test molecular pentru infectia cu COVID-19 (tip PCR), cu cel mult 96 de ore inainte de sosirea in Emiratele Arabe Unite, inclusiv de catre persoanele care tranziteaza acest stat.

Rezultatul testului trebuie sa fie prezentat in format tiparit, in limba engleza.

CITESTE MAI MULT

Calatoria in Turcia in contextul COVID-19

TURCIA – RESTRICTII DE INTRARE PE TERITORIUL NATIONAL- fara test COVID – este necesar  pasaport valabil 6 luni  de la data plecarii

Incepand cu data de 11 iunie 2020 a fost ridicata masura inchiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime si a obligativitatii efectuarii celor 14 zile de carantina la intrarea in Turcia.

CITESTE MAI MULT

Calatoria in Austria in contextul COVID-19

Incepand cu data de 9 iulie, ora 00.00, toti cetatenii care calatoresc din Romania cu destinatie finala Austria vor putea intra in Austria doar daca prezinta un certificat medical (in limba engleza sau germana) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile. In absenta acestui certificat, cetatenii care calatoresc din Romania cu destinatie finala Austria vor trebui sa intre in autoizolare pentru o perioada de 14 zile, imediat dupa intrarea in Austria. In cazul in care nu este respectata masura autoizolarii, amenda poate ajunge pana la 1.450 de euro.

CITESTE MAI MULT

Calatoria in Grecia in contextul COVID-19

Incepand cu 1 iulie 2020, pentru intrarea turistilor in Grecia va fi obligatorie completarea Formularului de localizare a pasagerilor (PLF), ce face parte din Protocolul Sosiri Grecia vara 2020 (link detalii https://travel.gov.gr/#/), ca parte a masurilor de preventie impotriva raspandirii virusului Sars-COV-2.

CITESTE MAI MULT

Calatoria in Spania in contextul COVID-19

Potrivit unui Ordin al Ministerului de Interne, Spania si-a redeschis frontierele pentru cetatenii europeni pe data de 21 iunie 2020, iar pe 1 iulie 2020 cu Portugalia si alte 14 tari din afara UE care se afla pe lista publicata de catre autoritatile comunitare.

Dupa data de 21 iunie 2020 a intrat in vigoare Decretul-Lege 21/2020 privind „noua stare de normalitate”, care va fi mentinuta pana cand va exista un vaccin sau terapie eficienta impotriva corona-virusului. Decretul 21/2020 privind noua normalitate stabileste o serie de masuri urgente de prevenire care urmeaza sa produca efecte din faza 3 a planului de relaxare, a carei depasire va fi decisa de catre comunitatile autonome „potrivit criteriilor sanitare si epidemiologice” stabilite de legislatia in vigoare.

CITESTE MAI MULT

Calatoria in Ungaria in contextul COVID-19

Noile masuri privind conditiile de intrare pe teritoriul Ungariei, masuri care vor intra in vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Conditiile de intrare vizeaza clasificarea statelor de provenienta a persoanelor care doresc sa intre in Ungaria pe trei categorii: zona verde – fara restrictii, zona galbena – cu restrictii si zona rosie – nu este permisa intrarea.

CITESTE MAI MULT

You don't have permission to register