f

GIRO DEL MONDO TRAVEL este o agentie  de turism cu experienta pe piata serviciilor turistice, care si-a adunat intr-un timp foarte scurt  numerosi clienti atit persoane fizice  cit si persoane juridice  datorita  modului de  lucru,  datorita promtitudinii   raspunsului la cererile  clientilor , datorita  tarifelor  practicate , avand in spate o echipa entuziasta, cu pregatire profesionala in turism.

Suntem si pe
TOP
summertime-background
Giro del Mondo Travel

Giro del Mondo Travel | Turism personalizat

Conditii-de-calatori-Spania-iulie-2020

Conditii de calatorie Spania – iulie 2020

RECOMANDARI PENTRU CETATENII ROMANI CARE EFECTUEAZA DEPLASARI CATRE / DINSPRE ROMANIA:

Potrivit unui Ordin al Ministerului de Interne, Spania si-a redeschis frontierele pentru cetatenii europeni pe data de 21 iunie 2020, iar pe 1 iulie 2020 cu Portugalia si alte 14 tari din afara UE care se afla pe lista publicata de catre autoritatile comunitare.

Dupa data de 21 iunie 2020 a intrat in vigoare Decretul-Lege 21/2020 privind „noua stare de normalitate”, care va fi mentinuta pana cand va exista un vaccin sau terapie eficienta impotriva corona-virusului. Decretul 21/2020 privind noua normalitate stabileste o serie de masuri urgente de prevenire care urmeaza sa produca efecte din faza 3 a planului de relaxare, a carei depasire va fi decisa de catre comunitatile autonome „potrivit criteriilor sanitare si epidemiologice” stabilite de legislatia in vigoare.

Printre masurile de prevenire impuse de Decretul 21/2020 se numara:

  • FOLOSIREA OBLIGATORIE A MASTILOR DE PROTECTIEin locurile publice, transportul public si privat (daca pasagerii nu coabiteaza), daca nu se poate respecta distanta de 1,5-2 m. Nerespectarea acestei masuri se sanctioneaza cu amenda in valoare de 100 euro.
  • REALIZAREA UNUI TESTcat de repede posibil, in cazul semnalarii unei infectari. Comunitatile autonome sunt obligate sa furnizeze date pentru monitorizare virusului si sa asigure un numar suficient de profesionisti implicati in prevenirea si controlul bolii, diagnosticarea precoce, precum si crearea de planuri de urgenta care sa asigure un raspuns rapid si coordonat in cazul unei noi crize sanitare.
  • MENTINEREA MASURILOR DE IGIENAprin respectarea distantei interpersonale in mediile lucrative si comerciale. Astfel, angajatorii trebuie sa asigure:
  • accesul lucratorilor la apa si sapun si la geluri hidro-alcoolice sau dezinfectante, autorizate de Ministerul Sanatatii.
  • organizarea pe grupuri de lucru pentru garantarea mentinerii unei distante minime de siguranta interpersonala cuprinsa intre 1,5 si 2 metri. (daca acest lucru nu este posibil, „lucratorilor trebuie sa li se asigure echipament de protectie adecvat nivelului de risc”).
  • persoanele care prezinta simptome compatibile cu COVID-19 nu se pot prezenta la locul de munca.
  • REZIDENTELE SI CENTRELE DE SUPRAVEGHEREtrebuie sa dispuna de un plan de urgenta pentru COVID-19 care sa vizeze identificarea timpurie a posibilelor cazuri intre rezidenti si lucratori, precum si intre contactele acestora.
  • UNITATILE COMERCIALE, HOTELIERE SI RESTAURANTELE:trebuie sa respecte reglementarile privind capacitatea maxima permisa (75%) si normele de dezinfectare stabilite, cu o atentie deosebita asupra centrelor comerciale, parcurilor si pietelor stradale.

In cazul hotelurilor si al cazarilor turistice, textul acorda o atentie speciala zonelor comune in privinta garantarii distantei fizice.

Persoanele care intra pe teritoriul Spaniei nu sunt obligate sa intre in carantina, dar trebuie sa completeze:

  • un chestionar privind starea de sanatate(daca prezinta simptome COVID-19, daca a fost in contact cu persoane contagiate sau daca a fost internat in spital in ultimele 14 zile);
  • fisa privind domiciliul/ resedinta/ hotelulla care poate fi gasit in Spania precum si un numar de telefon.

La sosirea pe aeroport se controleaza temperatura tuturor pasagerilor. Cei care au o temperatura mai mare de 37,5º C vor fi indrumati catre o echipa medicala din aeroport care va decide daca persoana in cauza este suspecta de COVID-19 si daca este nevoie sa i se faca un test tip PCR. SPANIA  de completat  la intrare dupa data de 01 iulie – aici gasiti formularul https://www.spth.gob.es/8 .

Foto credit www.pexels.com

You don't have permission to register