f

GIRO DEL MONDO TRAVEL este o agentie  de turism cu experienta pe piata serviciilor turistice, care si-a adunat intr-un timp foarte scurt  numerosi clienti atit persoane fizice  cit si persoane juridice  datorita  modului de  lucru,  datorita promtitudinii   raspunsului la cererile  clientilor , datorita  tarifelor  practicate , avand in spate o echipa entuziasta, cu pregatire profesionala in turism.

Suntem si pe
TOP
summertime-background
Giro del Mondo Travel

Giro del Mondo Travel | Turism personalizat

Conditii-de-calatori-Grecia-iulie-2020

Conditii de calatorie Grecia – iulie 2020

INFORMARE  CU PRIVIRE LA CALATORIA IN GRECIA

Incepand cu 1 iulie 2020, pentru intrarea turistilor in Grecia va fi obligatorie completarea Formularului de localizare a pasagerilor (PLF), ce face parte din Protocolul Sosiri Grecia vara 2020 (link detalii https://travel.gov.gr/#/), ca parte a masurilor de preventie impotriva raspandirii virusului Sars-COV-2.

Formularul de localizare a pasagerilor (Passenger Locator Form), se aplica turistilor care intra pe teritoriul Greciei cu transport rutier, acvatic si aviatic.

Toti calatorii sunt obligati sa completeze on-line PLF-ul, formularul este disponibil aici https://travel.gov.gr/?fbclid=IwAR1fVS2Lei-C2JSMeprOP1pClujxRbt8NGaAhT64It18UICccWcAbv-Enj0#/form ), se completeaza cu cel putin 48 de ore inainte de a intra in Grecia, furnizand informatii detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare in alte tari si adresa sederii in Grecia.

Dupa completare, formularul trebuie printat sau descarcat pe tel si prezentat la intrarea in Grecia.

Protocol pentru pasagerii care sosesc cu avionul

 • Sosirea pasagerilor la poarta de sosire.
 • Transfer catre zona in care se afla personalul de screening si  verificarea codului unic QR (raspuns rapid), fiein format electronic (QR pe care fiecare pasager il primeste ulterior completarii PFL online, pe telefonul mobil) sau pe formularul QR tiparit.
 • Personalul de screening directioneaza pasagerii, in functie de  codul QR al acestora, fie catre zona de verificare suplimentara screening, fie spre iesire (zona de preluare a bagajelor si controlul documentului de identitate).

Pana cand rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii testati pentru SARS-CoV-2 (de catre o echipa medical autorizata) sunt obligati sa se auto-izoleze la adresa destinatiei finale, asa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Dupa finalizarea testului screening, pasagerii sunt directionati catre iesirea din aeroport.

 Protocol pentru sosirea la frontierele terestre

 • Sosirea persoanelor la punctul de control. Toate persoanele care intra in tara trebuie sa prezinte completat formularul de localizare a pasagerilor (PLF).
 • Se va verifica documentul de identitate si codul unic de raspuns rapid (QR) de catre controlul vamal fiecarei persoane, fie in format electronic (tel. mobil) sau pe formularul QR tiparit.
 • In functie de codul QR, persoanele care sosesc in Grecia vor fi directionate de catre personalul de securitate, fiecatre zona de verificare suplimentara screening fieingaduite sa isi continue calatoria pana la destinatia finala in Grecia, primind instructiuni utile in cazul in care apar simptome de infectie respiratorie, si recomandarea de a contaca imediat Organizatia Nationala de Sanatate Publica (EODY).

Daca persoanele care intra in Grecia intentioneaza sa aiba multiple opriri (innoptari in locatii diferite) pe teritoriul grecesc, trebuie sa declare acest lucru si sa raporteze destinatia initiala si itinerariul lor de calatorie pentru urmatoarele 7 zile.  Unitatile sanitare mobile EODY (KOMY) vor functiona continuu la punctele de control frontiera terestra.

Pana cand rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate sa se autoizoleze la adresa destinatiei finale, asa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele personei testate vor fi introduse in sistemul de informatii electronic EODY, conectat la registrul COVID  (pentru a facilita urmarirea contactelor in cazul in care cineva se dovedeste pozitiv). Dupa finalizarea testului screening, persoanei testate i se ingaduie accesul in tara, primind instructiuni cu privire la auto-izolare pana la anuntarea rezultatelor screeningului.

Protocol pentru pasagerii care sosesc pe mare

 • Sosirea pasagerilor care acceseaza poarta principala de intrare.
 • Pasagerii care calatoresc in vehicule vor fi directionati catre o poarta secundara de intrare.
 • Toti pasagerii sunt indrumati catre zonele in care personalul de screening va verifica codul unic de raspuns rapid (QR),  pe care fiecare pasager il prezinta fie in format electronic ( tel. mobil) sau pe formularul QR tiparit.
 • In functie de codul QR, persoanele care sosesc in Grecia pe mare vor fi directionate de catre personalul de securitate, fiecatre zona de verificare suplimentara screening fieingaduite sa isi continue calatoria pana la destinatia finala in Grecia, primind instructiuni utile in cazul in care apar simptome de infectie respiratorie, si recomandarea de a contaca imediat Organizatia Nationala de Sanatate Publica (EODY).

Pana cand rezultatul screeningului devine disponibil, persoanele care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate sa se autoizoleze la adresa destinatiei finale, asa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Dupa finalizarea testului screening, persoanei testate i se ingaduie accesul in tara, primind instructiuni cu privire la auto-izolare pana la anuntarea rezultatelor screeningului.

NOTA:

 • Toti pasagerii trebuie sa respecte masurile de igiena preventiva necesare (utilizarea mastilor si distantarea fizica, unde se impune si este posibil).
 • Datele personei testate vor fi introduse in sistemul de informatii electronic EODY, conectat la registrul COVID  (pentru a facilita urmarirea contactelor in cazul in care cineva se dovedeste pozitiv).

Precizari importante:

 • Prezentarea formularul de localizare a pasagerilor (PLF) are ca scop reducerea timpului de asteptare prin formalitate vamala.
 • Testul screening se va face aleatoriu (ocazional), precum s-a efectuat incepand din 15.06.2020.
 • Pentru pasagerii care intra in Grecia, incepand cu 01.07.2020, este posibila completarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF), in format fizic la intrarea in tara. Pentru a evita aglomerarea in vama, recomandam completarea acesuia on-line.

Foto credit www.pexels.com

You don't have permission to register