f

GIRO DEL MONDO TRAVEL este o agentie  de turism cu experienta pe piata serviciilor turistice, care si-a adunat intr-un timp foarte scurt  numerosi clienti atit persoane fizice  cit si persoane juridice  datorita  modului de  lucru,  datorita promtitudinii   raspunsului la cererile  clientilor , datorita  tarifelor  practicate , avand in spate o echipa entuziasta, cu pregatire profesionala in turism.

Suntem si pe
TOP
summertime-background
Giro del Mondo Travel

Giro del Mondo Travel | Turism personalizat

Conditii-de-calatorie-Austria-iulie-2020

Conditii de calatorie Austria – iulie 2020

Calatoria in Austria in contextul COVID-19

RESTRICTII DE INTRARE PE TERITORIUL NATIONAL:

Incepand cu data de 9 iulie, ora 00.00, toti cetatenii care calatoresc din Romania cu destinatie finala Austria vor putea intra in Austria doar daca prezinta un certificat medical (in limba engleza sau germana) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile. In absenta acestui certificat, cetatenii care calatoresc din Romania cu destinatie finala Austria vor trebui sa intre in autoizolare pentru o perioada de 14 zile, imediat dupa intrarea in Austria. In cazul in care nu este respectata masura autoizolarii, amenda poate ajunge pana la 1.450 de euro.

De asemenea, exista posibilitatea ca aceasta categorie de cetateni sa fie testati la intrarea in Austria iar in cazul unui test negativ nefiind necesara masura autoizolarii.

Potrivit autoritatilor austriece, masura autoizolarii nu se va aplica in cazul tranzitului fara oprire al cetatenilor provenind din Romania pe teritoriul Austriei spre destinatii din alte state si in cazul transportului de marfuri.

MASURI PE PLAN INTERN:

In ultimele saptamani, au fost ridicate majoritatea restrictiilor de deplasare pentru populatie.

In cazul deplasarii in spatiul public, trebuie respectate in continuare urmatoarele masuri:

 • este interzisaapropierea la o distanta mai mica de un metru fata de alte persoane. Sunt exceptate de la aceasta regula persoanele care locuiesc impreuna.
 • sunt permise evenimente cu participarea a pana la 100 de persoane(inclusiv casatorii si inmormantari), fara restrictii privind ora inchiderii, cu exceptia situatiilor de urgenta in care trebuie aplicate masuri de combatere a COVID-19. Restrictiile privind numarul de participanti la casatorii si inmormantari sunt in vigoare pana la 31.08.
 • purtarea de masti de protectiepentru acoperirea gurii si nasului este obligatorie in mijloacele de transport in comun, unitati medicale, sau in unitatile care ofera servicii unde distanta sociala nu poate fi respectata (e.g. frizerii). Incepand cu 1 iulie, purtarea mastilor nu mai este obligatorie pentru ospatari in restaurante. Pot fi utilizate masti de protectie chirurgicale sau esarfe. Nepurtarea mastii de protectie sau a esarfei va fi sanctionata de organele de politie cu amenda.

Informatii generale pentru lucratorii sezonieri in Austria (toate sectoarele de activitate) pot fi accesate aici: viena.mae.ro/local-news/1431

Informatii pentru lucratorii sezonieri in agricultura in Austria pot fi accesate aici:  https://viena.mae.ro/local-news/1430

Informatii cu privire la sprijinul financiar de care pot beneficia intreprinzatorii si lucratorii independenti romani din Austria sunt disponibile aici: http://viena.mae.ro/local-news/1429.

Cetatenii austrieci care intra pe teritoriul Austriei pe calea aerului (din afara sau din interiorul spatiului Schengen) au obligatia de a se supune imediat unei izolari la domiciliu timp de 14 zile si de a consimti acesta masura prin semnatura proprie.

Aceeasi prevedere este valabila si pentru cetatenii straini cu conditia ca dreptul de sedere in Austria sa fie dat in baza:

 • unei vize de tip Deliberata de Austria sau
 • unui Permis de sederesau
 • documentatiei necesare solicitarii dreptului de sedere in conformitate cu Legea politiei pentru straini, Legea privind regimul strainilor sau Legea privind azilul din 2005.

Cetatenii altor state UE si SEE, precum si Elvetia, au dreptul de sedere in Austria timp de 90 de zile, in conformitate cu Legea politiei pentru straini. In cazul parasirii imediate a teritoriului Austriei, nu se mai aplica obligatia izolarii la domiciliu. Resortisantilor tarilor terte, care nu se incadreaza in grupurile sus mentionate, li se interzice intrarea in Austria pe calea aerului din afara spatiului Schengen.

Aceste masuri nu se aplica:

 • membrilor personalului misiunilor diplomatice
 • angajatilor organizatiilor internationale, precum si
 • membrilor de familie cu domiciliu comun personelor mai sus mentionate
 • echipajelor zborurilor umanitare
 • personalului pentru asistenta medicala si de ingrijire
 • pasagerilor aflati in tranzit, precum si persoanelor care efectueaza transporturi de marfa.

Cetatenii staini, altii decat cei sus mentionati, pot intra in Austria pe cale aeriana (din afara sau din interiorul spatiului Schengen) numai daca detin un certificat medical in limba germana sau engleza, nu mai vechi de 4 zile, care atesta faptul ca testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 este negativ. In cazul in care certificatul medical nu poate fi prezentat, aceste persoane vor intra in carantina, intr-o locatie adecvata, pe o perioada de 14 zile, pe care nu o vor putea parasi, Masura nu se aplica daca parasirea imediata a terioriului Austriei este asigurata.

Aceste prevederi nu se aplica echipajelor zborurilor pentru pasageri si marfa, celor de urgenta, de tip ambulanta/salvare, de repatriere sau de transfer.

LEGISLATIA privind masurile adoptate pot fi consultate in limba germana pe pagina Ministerului Federal pentru Afaceri Sociale, Sanatate si protectia Consumatorului

Foto credit www.pexels.com

You don't have permission to register